ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ένα κείμενο με τίτλο «Περιγραφή για το χθεσινό πέσιμο των μπάτσων – Αθήνα» και υπότιτλο «Όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή των γεγονότων…» ανέβασε ομάδα αναρχικών σε γνωστό διαδικτυακό χώρο αντιεξουσιαστών.
Στο κείμενο επιρρίπτουν ευθύνες στα ΜΑΤ τα οποία επιτέθηκαν σε ένα μέρος του μπλοκ που επέλεξε να συνεχίζει την πορεία και να μη σταματήσει στα Προπύλαια .
«Μόλις η πορεία έστριψε στην Εμμ. Μπενάκη όσοι βρίσκονταν επί της Πανεπιστημίου έφαγαν το 1ο πέσιμο από τους μπάτσους (δεξιά διμοιρία) και άρχισαν να τρέχουν στο στενό. Ταυτόχρονα βγήκε άλλη διμοιρία από το στενό της Φειδίου, αυτοί της Ακαδημίας (υπάρχει μαρτυρία ότι μπήκαν από την εκκλησία) ανακόπτοντας την πορεία και κάνοντας 2ο πέσιμο. Η πορεία χτυπήθηκε ταυτόχρονα από 2 πλευρές, μπροστά και πίσω. Κάποιοι μπήκαν μέσα σ΄ ένα ανοιχτό μαγαζί (γωνία Εμμ. Μπενάκη & Γαμβέτα), κάποιοι συνέχισαν τρέχοντας προς Γαμβέτα».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
«Όλα τα μπλοκ των αναρχικών ξεκίνησαν μαζί να φεύγουν από το Σύνταγμα. Φτάνοντας στα Προπύλαια άρχισαν να μαζεύονται τα πάνο, άλλοι να σπάνε οι και άλλοι να φεύγουν συντεταγμένα.
Ένα από τα μπλοκ αποφάσισε να μην σταματήσει αλλά να συνεχίσει στην Πανεπιστημίου πορεία κανονικά, (ανοιχτό πανό, συνθήματα, περιφρούρηση) και να στρίψει από Εμμ. Μπενάκη. Το μπλοκ πλαισιώθηκε και από άλλα άτομα από τους υπόλοιπους που έσπασαν στα Προπύλαια και έφευγαν με κατεύθυνση προς Ομόνοια.
Κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου και φωνάζοντας συνθήματα, οι δρόμο Ιπποκράτους & Πανεπιστημίου είχαν ήδη δωθεί στην κυκλοφορία. Όταν λοιπόν οι μπάτσοι είδαν ότι κάποιοι αναρχικοί συνέχιζαν με πορεία, μια διμοιρία από το ύψος των Προπυλαίων, άρχισε να τρέχει για να τους προλάβει και να πάει παράλληλα από την οδό Ακαδημίας. Δύο διμοιρίες ακολούθησαν την πορεία κορδόνι πίσω δεξιά & αριστερά.
Μόλις η πορεία έστριψε στην Εμμ. Μπενάκη όσοι βρίσκονταν επί της Πανεπιστημίου έφαγαν το 1ο πέσιμο από τους μπάτσους (δεξιά διμοιρία) και άρχισαν να τρέχουν στο στενό.
Ταυτόχρονα βγήκε άλλη διμοιρία από το στενό της Φειδίου, αυτοί της Ακαδημίας (υπάρχει μαρτυρία ότι μπήκαν από την εκκλησία) ανακόπτοντας την πορεία και κάνοντας 2ο πέσιμο. Η πορεία χτυπήθηκε ταυτόχρονα από 2 πλευρές, μπροστά και πίσω. Κάποιοι μπήκαν μέσα σ΄ένα ανοιχτό μαγαζί (γωνία Εμμ. Μπενάκη & Γαμβέτα), κάποιοι συνέχισαν τρέχοντας προς Γαμβέτα.
Οι μπάτσοι έμειναν εκεί γύρω στο μισάωρο. Οι μισοί περικυκλώνοντας το μαγαζί ζητώντας να ανοίξουν τα ρολά και οι άλλοι μισοί άρχισαν τις συλλήψεις στο δρόμο και μάζευαν μολότωφ. Όταν έφυγαν οι μπάτσοι και ο κόσμος βγήκε από το μαγαζί (30 – 40 άτομα), κάποιοι κατέβηκαν την Γαμβέτα αλλά οι περισσότεροι συνέχισαν ευθεία στην Μπενάκη, όπου και εκεί τους έγινε 3ο πέσιμο και κυνηγητό από τους μπάτσους.
Ταυτόχρονα, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, περικυκλώθηκε όλο το Πολυτεχνείο από μπάτσους. 3 κλούβες και Μ.Α.Τ. σε κάθε είσοδο με “προτίμηση” αυτή της Στουρνάρη.
Το πέσιμο δεν ήταν όπως γράφεται παραπάνω μόνο απρόκλητο ήταν μια πολύ καλά προσχεδιασμένη ενέδρα!
Πρώτη φορά Αριστερά σύντροφοι»…