«Τελικός» με Μπαρτσελόνα για Παναθηναϊκό, μεγάλη «μάχη» για Προμηθέα, δοκιμασία για ΠΑΟΚ, φινάλε για Άρη

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική της EuroLeague, αλλά για τον Παναθηναϊκό η αποψινή (21:00) αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα μοιάζει με τελικό.

Οι πράσινοι καλούνται να αποδείξουν πως οι νίκες επί του Ολυμπιακού δεν ήταν ένα… παυσίπονο στην προβληματική ευρωπαϊκή πορεία τους, αλλά πως σταδιακά συνέρχονται και μπαίνουν σε τροχιά play offs.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, έχοντας όλους τους παίκτες διαθέσιμους. «Πονοκεφαλιάζει», όμως, με τη συνεχιζόμενη αστοχία σε βολές και τρίποντα και περιμένει από την ομάδα του να μπει για μία φορά δυναμικά σε ένα παιχνίδι και όχι να περιμένει το δεύτερο ημίχρονο.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα έρχεται πλήρης και φορμαρισμένη στο ΟΑΚΑ με παρόντα τον… παλιόφιλο Κρις Σίνγκλετον. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς μετρά πέντε σερί νίκες στη EuroLeague (5-2) και είναι συμπρωτοπόρος της Ρεάλ Μαδρίτης στην ACB, δείχνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με το «φάντασμα» των προηγούμενων 2-3 χρόνων.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται την αήττητη Βίρτους Μπολόνια στις 7:30 το απόγευμα για την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League, στο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου, ξέροντας ότι με νίκη θα «πιάσει» την ομάδα του Κέβιν Πάντερ στην κορυφή.

Οι Πατρινοί έχουν δύσκολο έργο, αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα έχουν ως «όπλο» την έδρα τους για να φτάσουν στη νίκη κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Λίγες ώρες αργότερα (21:30), ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην Ισπανία, αντιμετωπίζοντας την αήττητη Τενερίφη. Ο Δικέφαλος έχει τρομερά δύσκολο έργο κόντρα στην παρέα του άλλοτε παίκτη του Θαντ ΜακΦάντεν, αλλά δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί, αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που αποδεικνύεται από τις τρεις συνεχόμενες νίκες που μετράει στην διοργάνωση.

Τέλος, νωρίτερα από όλους (190), ο Άρης θα γράψει τον επίλογό του στο FIBA Europe Cup, υποδεχόμενος για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων διοργάνωσης τη Λουκόιλ. Οι κίτρινοι έχουν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού, παίζοντας πλέον καθαρά για το γόητρο.

Πηγή: filathlos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή