ΤΑΙΠΕΔ: Έως 26 Ιανουαρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Εγνατία

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά  ο διαγωνισμός  για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Η σύμβαση θα αφορά παραχώρηση έως 40 χρόνια.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις. Θα ξεκινήσει με τη φάση προεπιλογής και θα συνεχίσει με τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερομένους έως τις 26 Ιανουαρίου 2018.

Εγνατία Οδός, ο δρόμος που ενώνει την Ήπειρο με τον Έβρο

Η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Θεσπρωτίας (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια του Έβρου (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, πΓΔΜ και Βουλγαρία).

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή