Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα σταθεί απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και πλάι στον ελληνικό λαό, όποτε, όπου και όπως χρειαστεί, υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία
«Η χθεσινή επίδειξη αυταρχισμού και άγριας καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις, που επιτέθηκαν στην ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα, συνιστά μια σαφή «ερμηνευτική εγκύκλιο» του νέου νόμου εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία αναγορεύει τη βία στην κύρια πολιτική επιλογή της απέναντι στην κοινωνία και τα αιτήματά της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με στοιχεία και μαρτυρίες, η «γενικευμένη αστυνομική βία εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη σπουδή εναντίον των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του. Πολλοί νέοι άνθρωποι, στελέχη του κόμματος και βουλευτές δέχτηκαν επιθέσεις, ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, δακρυγόνα, ενώ οι μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ ορμούσαν στους διαδηλωτές χωρίς να λογαριάζουν τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές. Ανάμεσα στα «επιτεύγματα» της Αστυνομίας καταμετρούμε τραυματισμένους και προσαγωγές διαδηλωτών υπό το καθεστώς αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η διερεύνηση των γεγονότων είναι σίγουρο ότι θα αναδείξει ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες παρεκτροπές από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής».
»Προφανώς», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πολύ σύντομα δεν θα αρκεί η «υπεροπλία» της στον τομέα της ενημέρωσης, για να περιορίσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας στην σκληρή πραγματικότητα που προδιαγράφει με την πολιτική της».

«Τα χθεσινά γεγονότα, σε συνδυασμό με την ψήφιση του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων αποτελούν τη φυσική εξέλιξη μιας συγκεκριμένης, ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής προσέγγισης, η οποία πρώτα και κύρια στρέφεται εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για να καταλήξει εναντίον οποιουδήποτε θελήσει να διαμαρτυρηθεί και για οτιδήποτε. Ο αυταρχισμός κλιμακώνεται μεθοδικά. Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο είχαμε τα φαινόμενα προσαγωγών ανηλίκων σε κινηματογράφους, την αντιμετώπιση νεαρών σε κέντρα διασκέδασης ως αιχμαλώτων σε εμπόλεμη ζώνη, την ακραία αντιμετώπιση ολόκληρων οικογενειών, όπως στην περίπτωση του σκηνοθέτη Ινδαρέ, το χτύπημα των παιδιών στις πλατείες».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπόλογος για όσα συνέβησαν χθες, τα οποία μάλιστα έσπευσε να καλύψει από το βήμα της Βουλής με ψέματα και ανακρίβειες. Και είναι απολύτως σαφές, μετά και από τη χθεσινή αντιδημοκρατική εκτροπή, ότι οφείλει να παραιτηθεί. Εκτός και εάν υπηρεσιακοί παράγοντες υπερέβησαν εντολές του, οπότε οφείλει να τους εντοπίσει και να τους αποπέμψει άμεσα».
«Η κυβέρνηση ματαιοπονεί εάν πιστεύει ότι με τον αυταρχισμό και τις πρακτικές άγριας καταστολής θα μπορέσει να περιορίσει τις αντιδράσεις των πληττόμενων από την πολιτική που εφαρμόζει.
Ωστόσο, μπορεί να είναι βέβαιη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και πλάι στον ελληνικό λαό, όποτε, όπου και όπως χρειαστεί, υπερασπιζόμενος τη δημοκρατία, το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των πολιτών που καταπατούνται βάναυσα».


Υπουργείο ΠροΠο: Τι απαντά στην καταγγελία για αστυνομικό με πολιτικά έξω από τη Βουλή
Μια φωτογραφία ενός ανθρώπου με μαύρα ρούχα, σακίδιο και walkie talkie που βρισκόταν στον περίβολο της Βουλής την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια στο Σύνταγμα κατέθεσε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή.

«Υπάρχει φωτογραφία, δυστυχώς, ανθρώπου ο οποίος ήταν στον περίβολο της Βουλής, εξ όσων μου κατατέθηκε, ντυμένου όχι με αστυνομικά, ο οποίος με walkie talkie είχε κατευθείαν επαφή πιθανότατα και ενδεχόμενα με άτομα τα οποία έκαναν αυτές τις όποιες έκνομες ενέργειες ανάμεσα σε αυτό το μπλοκ», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε επίσης: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τη Δευτέρα η απόφαση, σήμα κινδύνου τα 50 κρούσματα
Μερικές ώρες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησαν σχετικά, τονίζοντας πως: «Ο κ. Βούτσης κάνοντας λόγο για ασφαλίτη στο προαύλιο της Βουλής ανανεώνει τη φαρμακερή θεωρία συνωμοσίας. Για κακή του τύχη τον είχε διαψεύσει η κυρία Γεροβασίλη τον Ιανουάριο του 2019. Στο προαύλιο της Βουλής ήταν αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας που συντόνιζε τις δυνάμεις. Αν απαγορεύεται από αξιωματικό της κρατικής ασφάλειας να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα να μας το πει ο κ. Βούτσης. Η ανεύθυνη μεταφορά στην αίθουσα του κοινοβουλίου δήθεν πληροφοριών, ταιριάζει σε εκπρόσωπο των μπάχαλων και όχι σε πρώην πρόεδρο της Βουλής».