Συνεχίζεται η «βροχή» άσχετων τροπολογιών επί δεκαετίες!

Η βροχή άσχετων τροπολογιών βουλευτών που «έλουσε» το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι μια επονείδιστη ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία συνεχίζεται επί δεκαετίες για ψηφοθηρικές ή κομματικές ή ιδεοληπτικές σκοπιμότητες.

Διαβάσαμε, λοιπόν, ότι κατά τη συζήτηση του παραπάνω νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν 17 τροπολογίες από τις οποίες οι περισσότερες επανέφεραν διατάξεις του σχεδίου νόμου για το «Παράλληλο Πρόγραμμα», το οποίο, όπως είναι γνωστόν, έχει αποσυρθεί ύστερα από επίμονη απαίτηση των δανειστών.

Κι έτσι, επιβεβαιώνεται συνεχώς η γνωστή ρήση του Μαρξ ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη φορά ως φάρσα». Διότι, όλα αυτά μού θύμισαν τις … 100 άσχετες «τροπολογίες ντροπής» για την ελληνική Βουλή που κατατέθηκαν στις 7 Μαρτίου 1990, επί της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την περιστολή της φοροδιαφυγής κλπ». Τότε, κατά την «άγρια νύχτα των χαμένων ρουσφετιών», όπως χαρακτηρίσθηκε, κατατέθηκαν 100 τροπολογίες, τα κείμενα των οποίων έφθαναν στη Βουλή από τις διάφορες ομάδες πίεσης και μοιράζονταν αντίγραφα στους βουλευτές. Μάλιστα, οι περισσότερες ήταν ίδιες και απαράλλακτες από βουλευτές και των τριών κομμάτων! Παραθέτω ενδεικτικά μερικές από τις τροπολογίες αυτές:

1. Πρόσθετη κρατική επιχορήγηση ύψους 900 εκατ. δραχμών προς τα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

2. Δικαίωμα συνταξιοδότησης εκείνων που θα εκλεγούν για τρεις φορές ανεξάρτητα από τον αν συμπληρώνουν τετραετία. Η σύνταξη θα είναι πλήρης.

3. Παροχή στους βουλευτές και ευρωβουλευτές του δικαιώματος να εισάγουν ατελώς αυτοκίνητα όχι πλέον των 2.000 κυβικών κατά το ανώτατο όριο, αλλά 2.500 κυβικών.

4 Επέκταση του αφορολογήτου για εισόδημα από αμοιβές ελευθέριου επαγγέλματος που αποκτά δικηγόρο από παροχή υπηρεσιών.

5. Βουλευτές ή τέως βουλευτές που έχουν συμπληρώσει δωδεκαετή συντάξιμο υπηρεσία και έχουν καταστεί ανάπηροι κατά το χρόνο άσκησης των βουλευτικών τους καθηκόντων με αναπηρία 50% νόμιμα αποδεδειγμένη, αποκτούν το δικαίωμα συνταξιοδότησης, εφόσον έχουν υπερβεί το 50ό έτος της ηλικίας τους.

Και το οικονομικό και πολιτικό δράμα της Ελλάδος συνεχίζεται…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή