Στον «αέρα» παραμένει η συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ                                           

ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η τρίτη και ίσως πιο κρίσιμη Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Οι δικαστές – εφόσον- δεν προκύψουν άλλα νομικά ζητήματα προς συζήτηση – αναμένεται να αποφανθούν για το παραδεκτό και νόμιμο των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών.

Ωστόσο, κάποιοι κάνουν λόγο για επ´ αόριστον αναβολή της σημερινής διάσκεψης καθώς μετά την ασθένεια του Αριστόβουλου Βώρου ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ένα από τα δύο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης, ο σύμβουλος Επικρατείας, Δημήτρης Αλεξανδρής  είναι σε αναρρωτική άδεια. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Η απουσία ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης, δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ένας ακόμη αναπληρωματικός σύμβουλος, ο  οποίος μπορεί -κατ΄αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Στα παραπάνω όμως θα πρέπει να προστεθεί και ο πειθαρχικός έλεγχος που διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη. Ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου φέρεται να παρενέβη  σε υπόθεση σπουδάστριας του 2014 της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο και ο συγκεκριμένος χρειαστεί να αντικατασταθεί δεν υπάρχει τρίτο αναπληρωματικό μέλος και η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει πάλι από την αρχή με διαφορετική σύνθεση.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή