Στέλνει αντιπροσωπεία στη Γενεύη η συριακή αντιπολίτευση

Αποστολή αντιπροσωπείας 30-35 ατόμων στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο της συριακής αντιπολίτευσης.
Μετά από συνεδρίαση τεσσάρων ημερών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) θα στείλει στην Ελβετία μια αντιπροσωπεία, η οποία όμως, δεν θα διαπραγματευθεί απευθείας με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης Άσαντ.
Ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, ο Φάραχ ελ Ατάσι, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε ότι θα σταλεί μια αντιπροσωπεία, αλλά όχι για να διαπραγματευτεί απευθείας με τους εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης. «Έρχονται για συνομιλίες με τον Στάφαν ντε Μιστούρα και όχι για άμεσες επαφές ή διαπραγματεύσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής διαπραγμάτευσης με το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης