Σταματούν οι εργασίες στο στρατόπεδο της Λεμονούς στη Λέσβο για μετατροπή σε hot spot

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Σταματούν οι εργασίες στο στρατόπεδο της Λεμονούς στη Λέσβο για μετατροπή του χώρου σε κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών (hot spot), έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστό ότι με εντολή του διακόπτονται οι συνεχιζόμενες εδώ και δυο μέρες εργασίες διαμόρφωσης σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή Λεμονού βόρεια της Μυτιλήνης στη Λέσβο.

Εργασίες οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του δήμου και της Περιφέρειας αλλά και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας.

«Καμία εργασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο παλιό στρατόπεδο της Λεμονούς και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσβο με εξαίρεση την εμπλοκή τους στα έργα και στη διαχείριση του hot spot της Μόριας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας και πέραν τούτου ουδέν άλλο.

Μάλιστα, ο χώρος του παλιού στρατοπέδου της Λεμονούς συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί άμεσα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος στον δήμο Λέσβου, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες λειτουργίας υπηρεσιών του», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο Λέσβου έναντι 5% επίσης αντικειμενικής αξίας όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε πως ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου. «Επί τη ευκαιρία επαναλαμβάνω ότι το νησί της Λέσβου, μπορεί να φιλοξενήσει στις ήδη υπάρχουσες δομές της Μόριας και του Καρά Τεπέ έως 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όχι μόνο δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέο κέντρο φιλοξενίας αλλά αντίθετα θα πρέπει άμεσα να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα με την αναχώρηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Έχουμε μάλιστα ζητήσει το κλείσιμο κάθε μικρότερης δομής που βρίσκεται στη Λέσβο και ο περιορισμός των αιτούντων άσυλο μόνο στη Μόρια και στον Καρά Τεπέ», κατέληξε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή