«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ»
Κατηγορηματικά αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις εμφανίστηκε από το βήμα του συνεδρίου ο υπουργός περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας πως “αυτό που μας δεσμεύει για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτό που είπαμε στο λαό το Σεπτέμβριο, δεν ήταν στις δεσμεύσεις μας η παραχώρηση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ”.
Όπως είπε στην τοποθέτησή του: ” είναι πάρα πολλά αυτά που ζήσαμε την πυκνή περίοδο της διακυβέρνησής μας. Φλερτάραμε με την τυφλή σύγκρουση, αλλά κάναμε την επιλογή για μια αριστερά που δεν δραπετεύει, για να μην χάνει τον ορίζοντα για τον κοινωνικό μετασχηματισμό”.
Μιλώντας στη συνέχεια για τις λειτουργίες του κόμματος επεσήμανε πως ” έλειψε το πολιτικό καθοδηγητικό κέντρο σε κρίσιμες αποφάσεις, αλλά η διαπραγματευση συνεχίζεται και πρέπει να αποκαταστήσουμε τον διακριτό ρόλο του κόμματος”.
“Ζήσαμε και επιπόλαιες καταστάσεις μέσα από δικά μας κέντρα. Χρειάζεται ένα πολιτικό κέντρο, δεν προχωράει έτσι το μαγαζί και το κέντρο αυτό πρέπει να είναι στο κόμμα. Υπάρχει ανάγκη οι μεγαλες πολιτικές επιλογές να συζητούνται εδώ”, τόνισε.
“Δεν μπορούμε να γινουμε φορείς μια πολιτικής ακραίας, νεοφιλελεύθερης. Δεν μπορούμε να μην ομολογούμε οτι ειμαστε μια κυβέρνηση που είναι αναγκασμένη να κυβερνά με περιορισμένους βαθμούς ελευθερίας. Είναι ένα πρόγραμμα ξένο από μας”, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερθείς τέλος στο θέμα των τάσεων, είπε πως ” θα έχουμε αποκαταστήσει το ρόλο των τάσεων όταν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στα συλλογικά όργανα”.