Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έκανε λόγο για αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα, ενώ τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο. Ακόμα, το ΚΚΕ προαναγγέλλει ονομαστική ψηφοφορία.
«Οι συσχετισμοί αλλάζουν, η μιζέρια τελειώνει και η χώρα θα μπει σε κανονικότητα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και μίλησε για αναγκαία διαρθρωτικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταθεροποίηση της οικονομίας.
Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, διερωτήθη εάν η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο συνιστά εθνική πολιτική. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν φρόντισε την ενεργειακή επάρκεια των νησιών.
Από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Νικόλαος Καραθανασόπουλος, αφού ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι είναι μονόδρομος η προσπάθεια ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος σε μία κατεύθυνση συνολικών ρήξεων.
Ο Μάριος Γεωργιάδης, εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, τόνισε ότι η κυβέρνηση περνά τα πιο επώδυνα μέτρα και αναφερόμενος στη δημιουργία του υπερταμείου είπε ότι εκ πρώτης όψεως οι «αποκρατικοποιήσεις μας βρίσκουν θετικούς, αλλά δεν θέλουμε το ξεπούλημα».
Ο βουλευτής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, σημείωσε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα εμπόδιο για την επόμενη δόση. Εστιάζοντας στην αγορά ενέργειας, επεσήμανε ότι αποτελεί πολύπλοκο ζήτημα και γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός. Αντί αυτού, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση προτίμησε την οδό του κατ’ επείγοντος. «Η κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς να την ενδιαφέρει η ουσία. Πρόκειται για μία βαθιά αντιμεταρρυθμιστική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελος Καρακώστας, έκανε λόγο για νομοσχέδιο έκτρωμα και αναφερόμενος στις διατάξεις για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του αποτελούν επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε επίσης:
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης