Σφάζουν τους συνταξιούχους για να πιέσουν τον Τσίπρα να κάνει οικουμενική

Απαιτούν εκβιαστικά να μειωθούν στο μισό οι συντάξεις

Δεν θέλουν οι τροϊκανοί να υπάρχει καμία αντίδραση στη λεηλασία της χώρας μας

ΤΗΝ ΕΝΑΓΩΝΙΑ προσπάθειά τους να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε οικουμενική κυβέρνηση, οι δανειστές έχουν εκπονήσει σχέδιο σφαγής των συνταξιούχων.

Οι απαιτήσεις τους για νέα μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις είναι καθαρά προσχηματική και εντάσσεται στον πόλεμο πιέσεων προς τον Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί να γίνει Πρωθυπουργός σε οικουμενικό σχήμα προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς αντιδράσεις, η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και να γίνει η Ελλάδα για τα επόμενα πενήντα χρόνια προτεκτοράτο των ξένων τοκογλύφων. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και οι απειλές για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σέγκεν καθώς και τα τελεσίγραφα που εκδίδει καθημερινά ο Σόιμπλε.

Οι ξένοι τοκογλύφοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προδώσει ποτέ το λαό και τη χώρα γι΄ αυτό επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λαϊκή, εντολή δημιουργώντας ένα οικουμενικό μόρφωμα με επικεφαλής κάποιον δοσίλογο τεχνοκράτη που θα δίνει καθημερινά αναφορά στην Μέρκελ και τους δανειστές. Ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ενδώσει σε πιέσεις, ούτε να δεχθεί να παίξει παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σενάριο για οικουμενικό σχήμα και παλεύει με κάθε τρόπο για να αποτρέψει τη λεηλασία της χώρας και τη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου.

Τις πενιχρές συντάξεις που παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνταξιούχων έβαλαν τώρα στο στόχαστρο οι δανειστές, απαιτώντας περικοπές 6% από το πρώτο μάλιστα ευρώ ή μειώσεις της τάξεως του 15% από τα οκτακόσια ευρώ. Οι τροϊκανοί φαίνεται ότι έχουν ξεφύγει στην κυριολεξία, αφού το σχέδιό τους περιλαμβάνει ποσοστό αναπλήρωσης 45% έως 55% από το 75% που είναι σήμερα. Στην ουσία ζητάνε την μετατροπή των συντάξεων σε… επιδόματα, αφού στην περίπτωση που γίνουν αποδέκτες οι προτάσεις τους τότε πάμε ολοταχώς για συντάξεις των τριακοσίων ευρώ! Οι πιέσεις των δανειστών είναι ισχυρές, ενόψει και της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού, ενώ απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν οι εργοδότες.

Στην κατεύθυνση αυτή προβάλλουν το επιχείρημα ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό αναπλήρωσης είναι 45% έως 55% ενώ στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι παίρνουν το 75% του μισθού που είχαν ως εργαζόμενοι, ξεχνώντας ότι οι μισθοί στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης είναι διπλάσιοι από τους δικούς μας.

Οι δανειστές απορρίπτουν και το σχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο, γιατί δεν συνδέει τις αμοιβές με την παραγωγικότητα. Η κυβέρνηση από τη μεριά της επιχειρεί να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, κατευθύνοντας τις περικοπές μόνο στα επικουρικά ταμεία. Οι απαιτήσεις όμως των δανειστών δεν καλύπτονται σε καμία περίπτωση μόνον από τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και ζητάνε περισσότερο αίμα.

Τα νέα δεδομένα προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου, που πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να φέρει στη Βουλή το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Οι αντιδράσεις ακόμα και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος για το νέο ασφαλιστικό είναι έντονες και αναμένεται να λάβουν καταιγιστικό χαρακτήρα, μετά τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες στην ουσία τορπιλίζουν την ψήφιση του ασφαλιστικού, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Πάντως παρά τις ισχυρές πιέσεις των δανειστών και τις εξωφρενικές απαιτήσεις που προβάλλουν, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προστατέψει με όλες του τις δυνάμεις τις κύριες συντάξεις. Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να υποχωρήσει γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλες μειώσεις στις συντάξεις. Γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε επικίνδυνους κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα και θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά να διαπραγματευτεί πολιτικά το ζήτημα, εμμένοντας στην κόκκινη γραμμή για τις κύριες συντάξεις. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και στο επίμαχο θέμα του ενιαίου μισθολογίου, προκειμένου να μην ισοπεδωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις τα πέντε τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή