Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάνννης
Κάποια φορά να παρέμβει η δικαιοσύνη πριν μια τραγωδία δεν μπορεί να συμβεί; Μάλλον όχι! Και πάλι η παρέμβαση έγινε μετά από μια τραγωδία. Στο πλαίσιο αυτό, εντολή για τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Η κ. Δημητρίου διαβίβασε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί ανέρχονται σε 50 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 156, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.
Εντωμεταξύ, μπορεί ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική να αυξάνεται συνεχώς, ωστόσο μεγάλη είναι η αγωνία πολλών συνανθρώπων μας για συγγενείς και φίλους που είναι αγνοούμενοι.
Πολλοί συμπολίτες μας προσπαθώντας απεγνωσμένα να εντοπίσουν τους οικείους τους, αναζητούν πληροφορίες μέσω των επίσημων αρχών, ενώ απευθύνουν εκκλήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων για να μάθουν νέα τους.
Την ίδια ώρα, οι αρχές παραδέχονται ότι μία μέρα μετά τις πυρκαγιές, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, αν και η πυροσβεστική έχει ζητήσει να γίνονται δηλώσεις των αγνοουμένων στο 199.
Σε αυτό το διαλυμένο κράτος όλα και πάλι έγιναν κατόπιν «εορτής». Δυστυχώς.
Καλημέρα σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας.