Επίθεση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες της Σαουδικής Αραβίας εξαπολύει από χθες το βράδυ η ομάδα των Anonymous, αντεκδικούμενη τη ποινή θανάτου που επιβλήθηκε στον 20χρονο Μοχάμεντ αλ Νιμρ. Στο στόχαστρο της ηλεκτρονικής επίθεσης βρέθηκαν ιστοσελίδες υπουργείων, κρατικών φορέων, ακόμη και της Saudi Airlines∙
Ο νεαρός συνελήφθη το 2012 όταν ήταν 17 ετών με την κατηγορία της συμμετοχής σε αντικυβερνητική διαδήλωση και για παράνομη κατοχή όπλων.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι επικριτές του σαουδαραβικού καθεστώτος υποστηρίζουν ότι ο τιμωρείται με τη θανατική καταδίκη επειδή ο θείος του, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο το 2014, ήταν ένας επιφανής θρησκευτικός ηγέτης και υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο απορρίφθηκε η τελευταία έφεση του Νιμρ, και πλέον η ποινή της σταύρωσης, που του επιβλήθηκε το 2012 για υποτιθέμενες αντικυβερνητικές δραστηριότητες, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτελεστεί.
«Ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ, ένας αθώος έφηβος, έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τη Σαουδική Αραβία κι εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια» είπαν οι ακτιβιστές χάκερ σε δήλωσή τους προς το βασίλειο του Περσικού Κόλπου. «Φυσικά, ασκήθηκε έφεση στην απόφαση, αλλά η ακρόαση κρατήθηκε μυστική και τελικά η έφεση απορρίφθηκε.»
Οι Anonymous ζήτησαν την απελευθέρωση του Νιμρ, επισημαίνοντας ότι οι αρχές τού απαγόρευσαν να προσλάβει δικηγόρο και τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια.
«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα μας ακούσετε και θα απελευθερώσετε τον νεαρό. Θα αντιμετωπιστείτε ως ιός, κι εμείς είμαστε η θεραπεία» γράφουν στο Twitter οι Anonymous.