Σάμουελ Μπέκετ: «ΤΟ ΤΕΛΟΣ» με τον Δημήτρη Καταλειφό στο θέατρο Εμπορικόν

Για λίγες μόνο παραστάσεις, τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν «Το Τέλος» του Σάμουελ Μπέκετ, με τον Δημήτρη Καταλειφό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, στο θέατρο Εμπορικόν (29, 30, 31 Μαΐου & 1, 2 Ιουνίου).

Πρόκειται για ένα αφήγημα σε πρώτο πρόσωπο στο οποίο παρακολουθούμε τη σταδιακή αποξένωση και εξουθένωση (σωματική, ψυχική και πνευματική) του ήρωα.

Η πλοκή της ζωής του έχει προηγηθεί και την πορεία προς το τέλος διατρέχει η γλώσσα και το ύφος του Μπέκετ: Ο λόγος τολμηρός, ωμός· σαρκασμός χιούμορ, ειρωνεία· γλώσσα υπαινικτική, ανατρεπτική, ανελέητη, ποιητική.

Ο Σάμουελ Μπέκετ έγραψε «Το Τέλος» το 1946. Ένα από τα ωραιότερα και πιο δυνατά κείμενα του συγγραφέα. Ένα αφήγημα που προσφέρεται για πολλαπλή ανάγνωση.

Μετάφραση: Θάλεια Μελή-Χωλλ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας

Με τον Δημήτρη Καταλειφό 
 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή