Πυρκαγιά σε κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας – Απομακρύνθηκαν 200 άτομα – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Τρόμος επικράτησε σε νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά 2 τα ξημερώματα, σε υπόγειο κλαμπ στην οδό Πανεπιστημίου 10, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του καταστήματος στην πυροσβεστική, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρίσκονταν στον χώρο περίπου 200 άνθρωποι, οι οποίοι όμως μπόρεσαν να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Στο σημείο μετέβησαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με έξι οχήματα, οι οποίοι επιχείρησαν για την κατάσβεση ενώ ταυτόχρονα ερεύνησαν για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, χωρίς, πάντως, να έχει προκύψει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από την πυρκαγιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” τέσσερα άτομα για προληπτικούς λόγους, καθώς παρουσίασαν συμπτώματα δύσπνοιας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής περίπου στις 03:40.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά προξένησε σχετικά μικρές υλικές ζημιές στο κλαμπ χωρίς να επεκταθεί σε άλλους χώρους του κτιρίου, ενώ δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι περίπου 200 θαμώνες είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα και με ασφάλεια, όπως είχαν πει από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα γραφείο εντός του κλαμπ, το οποίο ήταν κλειδωμένο. Οι εκτιμήσεις είναι ότι προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που μπορεί να ξέχασε ο τελευταίος που μπήκε στο γραφείο, βραχυκύκλωμα ή άλλη τυχαία αιτία, αλλά θα γίνει σήμερα πιο προσεκτική έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή