Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2025

Προσοχή! Οι 6 τροφές που δεν πρέπει να μπουν ποτέ σε φούρνο μικροκυμάτων

Είναι τόσο εύχρηστος και προσφέρει ταχύτητα και ευκολία στη μαγειρική, όμως δεν είναι ιδανικός για το μαγείρεμα όλων των τροφίμων.

Ο λόγος; Αρκετά τρόφιμα χάνουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία όταν μπουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

 

1

Μπρόκολο

Αρκετά θρεπτικό, όταν όμως μαγειρευτεί στον φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να χάσει μέχρι και το 97% των  πολύτιμων αντιοξειδωτικών του. Αντίθετα όταν το βράζετε σε νερό χάνει μόλις 11%.

 

2

Κόκκινες πιπεριές

Πλούσιες σε σίδηρο, μαγνήσιο σελήνιο, όμως ο οργανισμός σας δεν θα απορροφήσει τίποτα από τα παραπάνω αν τις βάλετε στα μικροκύματα. Επίσης, η καψαϊκίνη που απελευθερώνουν μπορεί να τσούξει τα μάτια σας όταν θα ανοίξετε τον φούρνο.

 

3

Σπαράγγια

Χάνουν τα αντιοξειδωτικά στοιχεία τους και την βιταμίνη C.

 

4

Μητρικό γάλα

Αν το φυλάτε σε δοχείο, μην επιχειρήσετε ποτέ να το βάλετε στα μικροκύματα. Σύμφωνα με έρευνες, ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει κάποιες από τις πρωτεΐνες που χρειάζεται το ανοσοποιητικό του μωρού. Το μητρικό γάλα που ζεσταίνεται σε υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την ανάπτυξη του βακτηρίου E. Coli.

 

5

Σκόρδο

Η τοποθέτησή του στον φούρνο μικροκυμάτων ακόμη και για 60 δευτερόλεπτα, καταστρέφει την αλισίνη, την πολύτιμη ουσία που έχει αντικαρκινική δράση, προστατεύει την καρδιά, το ανοσοποιητικό και τα κύτταρα του εγκεφάλου.

 

6

Φρούτα

Όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος. Τα σταφύλια, για παράδειγμα, θα «σκάσουν» και οι σταφίδες θα «καπνίζουν».

Δείτε επίσης