Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, κινούμενα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα έως τα μέσα της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου τη Δυτική Ελλάδα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σχεδόν σε όλη τη χώρα, με παράλληλη πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.
Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο, αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας σχεδόν το σύνολο της χώρας.
Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις, ακόμα και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.


O καιρός την Κυριακή
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Εκ νέου επιδείνωση από τις μεσημεριανές ώρες με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ κατά τόπους.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Βορειοδυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο, φαινόμενα που βαθμιαία θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Από τις μεσημεριανές ωστόσο ώρες και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 3 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται παροδικές βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας βροχές από το απόγευμα, με ενίσχυση των φαινομένων αργά το βράδυ. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.