Πως θα κάνετε το τηγάνι σας να «λάμπει»

Αν και για πολλούς απαγορευμένο, το τηγανητό φαγητό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και γρήγορο. Είτε πρόκειται για μια λαχταριστές τηγανιτές πατάτες είτε για μια ομελέτα, τα καμένα λίπη που συγκεντρώνονται μετά είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν. Όμως, αν γνωρίζετε κάποιες βασικές κινήσεις τότε θα κάνετε τα πιάτα σας αστραφτερά χωρίς κόπο.
Μόλις απομακρύνετε από το σκεύος το φαγητό σας, όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και αλάτι. Το αλάτι διασπά τα λίπη και σε συνδυασμό με το ζεστό νερό βοηθά στην απομάκρυνσή τους από το τηγάνι. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο υγρό πιάτων.
Αν η περίπτωσή σας είναι πιο δύσκολη, όπως καμμένα λίπη στη βάση, βυθίστε το τηγάνι για περίπου μία ώρα σε ένα μίγμα βραστού νερού με μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ποτήρι ξίδι. Στη συνέχεια, χωρίς να ξεπλύνετε το τηγάνι, το καθαρίζετε πρώτα με ένα σφουγγαράκι και μετά με λίγο σαπούνι.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης