Πλέι οφ στη Super League για τη σεζόν 2019-2020 προβλέπει η σύμβαση της ΕΡΤ!

Ενώ η δια νόμου σύσταση της Super League 2 αποτελεί ακόμα εκκρεμότητα του Γιώργου Βασιλειάδη και η ΕΠΟ μαζί  με τις δύο λίγκες δεν έχουν συγκροτήσει την επιτροπή που θα ασχοληθεί με τον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων της επόμενης περιόδου, η σύμβαση που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα η ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ της Super League, προβλέπει όχι μόνο τη δημιουργία της Super League 2 αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Super League 1, για το οποίο ο συνεταιρισμός συνέστησε επιτροπή την περασμένη Παρασκευή έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση της δημόσιας τηλεόρασης με τους Παναθηναϊκό, Άρη, Απόλλων Σμύρνης, Παναιτωλικό, Ξάνθη, Ατρόμητο και Λαμία ισχύει για τη φετινή σεζόν και ανανεώνεται αυτόματα για τη σεζόν 2019-2020 μόνο αν συντρέχουν οι εξής δύο προϋποθέσεις: α) το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 1 γίνει με 14 ομάδες με αγώνες πλέι οφ ή/και πλέι άουτ και β) συσταθεί η Super League 2 με τουλάχιστον 12 ομάδες.

Αν δε υπάρξουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, τότε η ΕΡΤ με τις ομάδες θα επαναδιαπραγματευθούν και φέτος. Προβλέπεται, επίσης, ότι σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας στη Super League 2 η σύμβαση θα εξακολουθήσει να ισχύει και για την επόμενη σεζόν, ενώ για τις επτά ομάδες υπάρχουν χρηματικές ποινές σε περιπτώσεις τελεσίδικης καταδίκης για επεισόδια, δυσφημιστικές δηλώσεις και χειραγώγηση αγώνα.

Πηγή: Filathlos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή