Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2025

Πάτμος: Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού

Ανησυχία προκαλεί η ξαφνική έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Πάτμο με τις φήμες για πάρτι κοσμικής κυρίας για τα γενέθλιά της να φουντώνουν.

Συγκεκριμένα, στο νησί της Αποκάλυψης επιβεβαιώθηκαν 21 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε με ελικόπτερο μέσα σε ειδική κάψουλα στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τα 13 εντοπίστηκαν χθες κατά την διάρκεια των τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Πέντες σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εκ των πραγμάτων διαπιστώνουμε ότι ο ιός έχει εισχωρήσει στην τοπική μας κοινωνία για τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβαλόμαστε.

Αντιθέτως είναι απαραίτητο να μείνουμε ψύχραιμοι και πολύ περισσότερο να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης». Ζήτησε επίσης να προβλεφθεί από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο για την διαχείριση της κρίσης στα νησιά και την έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή