Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε εισαγγελική παραγγελία για τα επεισόδια στο περιθώριο του συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τον εμπρησμό του υπό κατάληψη διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή του Φαλήρου στη Θεσσαλονίκη, την επίθεση εις βάρος του βουλευτή, συνεργαζόμενου με τους ΑΝΕΛ και πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, την καταστροφή πανό από θρησκευτική έκθεση στην είσοδο της ΔΕΘ, όπως, επίσης, κάποιες αψιμαχίες, στις οποίες φαίνεται να πρωταγωνίστησαν άτομα ενάντια στο συλλαλητήριο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσόγκας κρίνει ως επιβεβλημένη την αξιοποίηση στοιχείων μέσων τεχνολογίας, όπως βιντεοληπτικό υλικό από ΜΜΕ κ.ά., προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος τους να καταλογιστούν.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή