Παράταση του lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και δήμους της Κοζάνης – Άρση των μέτρων στη Μάνδρα

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο πανδημικό κύμα και ο κορωνοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του. Αυτό που μας έμαθε είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται» ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ο κορωνοϊός μας έμαθε όμως πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Ήταν μια χρονιά ανατρεπτική,  διαφορετική. Όλοι είχαμε μια επώδυνη εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο.

Οι επόμενοι δυο μήνες μας ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω καιρού.

Ήρθε επιτέλους η ελπίδα, το εμβόλιο που όλοι περιμέναμε και  μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Προσοχή όμως. Η συλλογική ανοσία για να επιτευχθεί θέλει χρόνο.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ενώ είμαστε σε μια εποχή που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο δείκτης της μεταδοτικότητας είναι αυξημένος σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία».

Επίσης η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.500 ενεργά κρούσματα. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 91%.

Αυτές είναι οι περιοχές που ανιχνεύτηκαν τα 1047 νέα κρούσματα – Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή

Μαγιορκίνης: Έχουμε «έναν μακρύ, δύσκολο, χειμώνα μπροστά μας»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος συνέστησε για ακόμη μία φορά να διατηρήσουμε την “κοινωνική φούσκα” μας τις επόμενες μέρες, τονίζοντας την σημασία να μην βρεθούμε με ανθρώπους που δεν έχουμε δει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ακόμη πως στην Αττική καταγράφονται 10% λιγότερες διαγνώσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη 30%. Αντίστοιχα ο αριθμός Rt [προ δεκαημέρου] στην Αττική ανερχόταν σε 0,8 και στη Θεσσαλονίκη σε 0,6. Ο ίδιος αναφερόμενος στον εμβολιασμό, τόνισε πως η συλλογική ανοσία θα επιτευχθεί όταν εμβολιαστεί το 50% των κατοίκων. Επομένως έχουμε «έναν μακρύ, δύσκολο, χειμώνα μπροστά μας», όπως είπε.

Χαρδαλιάς: Παράταση των μέτρων σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι 06.01.2020 στις 06.00 το πρωί.

Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αποφασίστηκε να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα μέχρι και την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Τα περιοριστικά μέτρα αίρονται στη Μάνδρα λόγω της βελτίωσης που παρουσίασε η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά παρατείνεται το τοπικό lockdown και στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ενώ αύριο θα ληφθεί η απόφαση για παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων στις Θεσπιές.

«Υπάρχουν και άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στη Δραπετσώνα, στο Ιλίον, στη περιοχή των Αχαρνών και το Περιστέρι.

Άρση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή