Οι συστασεις και οι προειδοποιήσεις που απευθύνονταν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν γίνονταν, όπως μετά το 2010, από τους δανειστές, αλλά από διεθνείς οργανισμούς και ντόπιους «σοφούς», αλλά όλες σκεπάζονταν από τις κομματικές κραυγές και το σύννεφο προεκλογικών υποσχέσεων.
Αλλά, ενώ έτσι το 2008 έγινε μοιραίο, και μετά το 2010, παρά τα Μνημόνια, συνεχίστηκε η ίδια τακτική, που οδήγησε στην ολοκληρωτική λεηλασία της οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών. «Ακούστε» σήμερα μερικές ακόμα προφητικές «κραυγές»:
-«Αυτό το έλλειμμα του Δημοσίου είναι ένας χείμαρρος στον οποίο χύνονται παραπόταμοι κάθε μέρα» (Ξενοφών Ζολώτας, πρωθυπουργός, «Καθημερινή», 22 Δεκεμβρίου 1989)
-«Η ελληνική οικονομία έχει περιέλθει σε πολύ δυσάρεστη θέση και οδηγείται σε ένα επικίνδυνο κατήφορο…». (Από διαπιστώσεις Οικονομικής Έκθεσης της ΕΟΚ του Φεβρουαρίου 1989).
-«Η κατάσταση επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα και να προβούν στις ανάλογες δράσεις, ώστε να προληφθεί μια έκρηξη του δημόσιου χρέους…» (Από δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου στις 28 Ιουνίου 1989 του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΟΚ Δανού Χένινγκ Κριστόφερσεν)
-«Χαμένη δεκαετία» (Οικονομική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 19 Οκτωβρίου 1989).
-«Η κατάσταση χειροτέρευσε μετά τη λήξη των περιοριστικών πολιτικών που είχαν ανάγκη επίβλεψης….» (Από την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το Δεκέμβριο του 1989)
-«Για να μπορέσει η Ελλάδα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1992 και να λειτουργήσει ως ισότιμο μέλος, θα πρέπει για τα επόμενα τρία χρόνια -1990, 1991 και 1992- να μειώνεται κάθε χρόνο το έλλειμμα του Δημοσίου κατά 215 δις..» (από εμπιστευτική Έκθεση του ΔΝΤ του Απριλίου 1989)
-«Βουλιάζουμε και δεν το έχουμε καταλάβει..». (Από βαρυσήμαντη συνέντευξη του ακαδημαϊκού και καθηγητή Άγγελου Αγγελόπουλου στα «Nέα» 29 Ιανουαρίου 1990)
-«Κατά τη δεκαετία του 1980 η απόδοση της ελληνικής οικονομίας υπήρξε μία από τις λιγότερο καλές μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ» (Από τις διαπιστώσεις έκθεσης του ΟΟΣΑ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Φεβρουαρίου 1990 )
-«Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια κυρίως λόγω του δημογραφικού καταποντισμού…(από Έκθεση του ΟΟΣΑ, Δεκέμβριος του 1990)
-«Η οικονομική κατάσταση είναι δραματική, αλλά ανατρέψιμη» (Από τις δηλώσεις στις αρχές Φεβρουαρίου 1990 του τότε πρωθυπουργού της Οικουμενικής κυβέρνησης Ξεν. Ζολώτα. «Οικονομικός Ταχυδρόμος» 8 Φεβρουαρίου 1990).
-Με ημερομηνία 19 Μαρτίου 1990, ο τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Ξεν. Ζολώτα επιστολή με δραματικό περιεχόμενο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και έκανε δραματική έκκληση για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Είναι ατέλειωτες…