«Δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα έρθει σε ρήξη με το Βερολίνο. Η μη-ρήξη αυτή, έχει καταστρέψει δύο Προέδρους, Σαρκοζί και Ολάντ, ελπίζω να το σκεφτεί ο Μακρόν», σημείωσε ο Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, φιλοξενεί ρεπορτάζ του δικτύου της Deutsche Welle, αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που εξετάζουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού Covid-19, εν όψει και της σημερινής (7.4.2020) συνεδρίασης του Eurogroup.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να εγγυηθούν οι χώρες της ευρωζώνης από κοινού ένα ομολογιακό δάνειο, με την έκδοση από την ΕΚΤ των περίφημων corona bonds («κορονο-ομολόγων»), αξιοποιώντας την πιστοληπτική ικανότητα των ισχυρών, ώστε να βοηθηθούν και οι περισσότερο αδύναμες χώρες, ακόμη και χωρις τη συμμετοχή της Γερμανίας σε αυτό, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής:
«Οι προτασεις για ένα ευρωομόλογο χωρίς τη Γερμανια ενισχύουν μία διαπραγμάτευση, αλλά δεν πιστεύω οτι το Παρίσι είναι διατεθειμένο να ταυτιστεί με Ρώμη και Μαδρίτη, ερχόμενο σε ρήξη με το Βερολίνο.
Έχω την αίσθηση ότι δεν θα υιοθετηθεί το ευρωομόλογο. Θα πάμε σε συμβιβασμό μέσω ESM με πιο ισχυρό δημοσιονομικό πακέτο, που θα έχει μεν γαλλικό άρωμα, αλλά και την αποδοχή του Βερολίνου. Τo ζητούμενο είναι να έχει μηδενικό επιτόκιο και όχι μνημονιακούς όρους. Η πολιτική δε του Βερολίνου, σε όλα αυτά, είναι όχι μόνο εγωιστική, αλλά και μυωπική, γιατί μεσοπρόθεσμα θα θίξει και τα ίδια τα γερμανικά συμφέροντα».