Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2025

Οι Η.Π.Α. στην εποχή μετά το κρέας

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΗΜΙΑ ήρθαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας η προστασία του περιβάλλοντος και η διατροφή για την θωράκιση της ανθρώπινης υγείας και με κύριο ζητούμενο τη μείωση της διατροφής με κρέας, για το οποίο απαιτείται τεράστια κατανάλωση νερού, όταν υπάρχουν και άλλες τροφές που αποδεικνύονται χρησιμότερες για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Ήταν η Ιαπωνία που ξεκίνησε την υποστήριξη της φυτοφαγικής διατροφής, δίνοντας μάλιστα πρόσβαση σε νέες και νέους να μάθουν και να συμβάλλουν σε πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής πρωτεϊνών όχι από το ενεργοβόρο κρέας, αλλά και άλλες χώρες μικρές και μεγάλες έμπαιναν σταδιακά στην καινούργια πραγματικότητα –και πολύ πριν εμφανισθεί ο φονικός κορωνοϊός.

Ίσως την αναγκαιότητα έδειξαν οι δραματικές αποψιλώσεις εκτάσεων για να δημιουργηθούν εδάφη κατάλληλα να εκθρέψουν κοπάδια, φέρνοντας έτσι την εμφάνιση παραγωγών υποκατάστατων κρέατος με βάση τα φυτά, αξιοποιώντας και τη γνώση και εμπειρία επιστημόνων που είχαν ήδη επιλέξει την λήψη πρωτεΐνης χωρίς κρέας και, σιγά-σιγά δημιουργήθηκαν εταιρείες που ανέπτυξαν προϊόντα προσομοίωσης κρέατος βοειδών ή κοτόπουλων… που από ένα κατάστημα έφθασαν πλέον να διατίθενται σε πολλές χιλιάδες στις Η.Π.Α. , αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. 

Μεγάλη δημοσιότητα πήρε από λίγες μέρες η ανάπτυξη νέου προϊόντος που μιμείται τα μπιφτέκια βοείου κρέατος, με βάση την απομόνωση της πρωτεΐνης μπιζελιού, ρεβυθιού, ρυζιού, φασολιών, ελαιόλαδου, καρύδας, αμύλου πατάτας και εκχυλίσματος μήλου.

Την ώρα που η Covid-19 επιτάσσει την ανάγκη για μια διατροφή που θα προσφέρει όλες τις ουσίες καθαρά και θα προστατεύει τον οργανισμό, ήρθε στην επιφάνεια και το ότι η κατανάλωση κρέατος πρέπει να μειωθεί δραματικά για να μπορέσει να ανασάνει ο πλανήτης μας, με τις Η.Π.Α. να παρουσιάζουν αύξηση στροφής προς τα προϊόντα χωρίς κρέας κατά 264%!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή