“Όχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου στη δημιουργία κλειστού κέντρου προσφύγων

Κατά τη δημιουργία κλειστού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες υπερψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου το βράδυ της Τρίτης.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναγνωρίζεται το τεράστιο πρόβλημα του προσφυγικού και δηλώνεται η πρόθεση του Δήμου να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην αντιμετώπισή του ωστόσο διατυπώνεται κατηγορηματικά η άρνηση όλων των παρατάξεων να δεχτούν την υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, αργά το απόγευμα κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και από τον διευθυντή του υπήρξε επιβεβαίωση της πληροφορίας για τις προετοιμασίες στο πεδίο βολής Γουβών ώστε να μετατραπεί σε κλειστό κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Πληροφορίες για το σχετικό έγγραφο του υπουργείου προς τη διοίκηση της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) είχε δημοσιεύσει το πρωί της Τρίτης η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου. Στο ρεπορτάζ αναφερόταν πως η διοίκηση της ΣΕΑΠ πήρε από το υπουργείο εντολή να καθαρίσει τον χώρο του πεδίου βολής (το οποίο είναι υπό την εποπτεία της) ώστε να τοποθετηθούν κοντέινερ τύπου isobox, τα οποία θα στεγάσουν τους πρόσφυγες.

«Οι πληροφορίες είναι πλέον επιβεβαιωμένες κάτι που μεγαλώνει την οργή μας καθώς ο Δήμος δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση», είπε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος ενώ πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης, θα έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΣΕΑΠ, την οποία ο ίδιος ζήτησε, ώστε να λάβει πλήρη ενημέρωση και για να τον ενημερώσει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου.  

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή