Συνέχεια της σφοδρής κακοκαιρίας Ιανός. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με περιορισμό τους το βράδυ. Θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων και πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στο Νότιο Ιόνιο και κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια, στις Δυτικές Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικά πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπίζονται νοτιότερα και τα βράδυ θα περιοριστούν στη Νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία από 16 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 26 βαθμούς (στην Κέρκυρα έως 29), και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση στα 6 με 7 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Αττική μέχρι το μεσημέρι με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή μέχρι το πρωί με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 19 και 27 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν βαθμιαία στη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη βόρεια Πελοπόννησο, ενώ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί .
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα νότια 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο
Στη Θεσσαλία και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες έως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στις δυτικές περιοχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.