Νέα σύλληψη για την σπείρα των φαρμάκων

Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη εμπλεκόμενοι

Της Κάτιας Νιάκαρη 

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν ο 70χρονος Αιγύπτιος που φέρεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της σπείρας που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κι ένας ακόμη που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των προφυλακίσεων στις έξι.

Δυο από τα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται σε κάτοικόν περιορισμό μέχρι να συγκληθεί το δικαστικό συμβούλιο, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για το αν πρέπει να προφυλακιστούν. Πρόκειται για τον ένα γιατρό και τον ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης.

Ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα. Είναι ο 22ος κατηγορούμενος στην υπόθεση και συνελήφθη κοντά στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό, σύζυγο κατηγορουμένης σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Επίσης, αναζητούνται δύο ακόμη άτομα ενώ ερευνάται ο ρόλος τουλάχιστον ακόμη 8 γιατρών που σχετίζονται με παράνομες συνταγογραφήσεις.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή