Νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων από την ΕΚΤ

Αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι
Εκτόξευση του ευρώ σε νέα υψηλά – Το νέο πλαίσιο μέτρων
Νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων αποφάσισε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο(Δ.Σ.) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), μέσα στο πλαίσιο για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη. Σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι δίνει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του συμβουλίου και το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφάσισε την μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων στο -0,3% από -0,2% προηγουμένως. Την ίδια στιγμή, κρατούν σταθερό στο 0,05% το βασικό επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης, όπως και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,3%.
Στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Ντράγκι, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής, όπως αναφέρει σχετικη ανακοίνωση της ΕΚΤ.
Μετά την ανακοίνωση, για τη μείωση των επιτοκίων και το νέο πλαίσιο μέτρων το κοινό0 νόμισμα σκαρφάλωσε στο στο 1,074 έναντι του δολαρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρώ- Τράπεζας,
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο ‑0,30%. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Δεκεμβρίου 2015. Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,05% και 0,30% αντιστοίχως. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα νομισματικής πολιτικής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14.30 ώρα Κεντρικής Ευρώπης».
Νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων από την ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης