Να γιατί δεν πρέπει το κοκτέιλ να σερβίρεται σε τσίγκινες κούπες!

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του,  το τμήμα αλκοολούχων ποτών του Ινστιτούτου Τροφίμων και Φαρμάκων της Αϊόβα, δήλωσε πως  η κατανάλωση κοκτέιλ μέσα από χάλκινη κούπα, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση στον οργανισμό.

Αιτία αυτού  είναι ότι ο χαλκός δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με ποτά που έχουν τιμή pH μικρότερη του 0,6. Διαφορετικά, αν έρθει σε επαφή με όξινες τροφές, εκκρίνει ουσίες πολύ επικίνδυνες για τον οργανισμό που εισχωρούν στο φαγητό και μπορούν να δηλητηριάσουν στον οργανισμό.

Οι κούπες όμως  που αποτελούνται μόνο στο εσωτερικό τους από το συγκεκριμένο μέταλλο, δεν δημιουργούν πρόβλημα στη χρήση τους για αυτόν το σκοπό. 

Συνήθως, τα συμπτώματα δηλητηρίασης από χαλκό είναι ο εμετός, ο πόνος στο στομάχι, η σύγχυση, η υπνηλία και η λιποθυμία.

Επιπλέον, τροφική δηλητηρίαση από το χαλκό μπορεί να πάθει όποιος φάει φαγητά που έχουν μαγειρευτεί σε χάλκινα σκεύη που δεν είναι επιχρισμένα.

Εναλλακτικά, η τοξικότητα του χαλκού είναι γνωστή και ως υπερκαπνιμία ή χαλκοειδής.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή