Με παρουσία εισαγγελέα σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Β. Μάγγου

Παρουσία εισαγγελέα, μετά από αίτημα της ΕΛΑΣ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη η νεκροψία-νεκροτομή του Βασίλη Μάγγου, που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 26 ετών.
Παρότι η οικογένεια του Βασίλη εξέφρασε την επιθυμία η διαδικασία να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, η σορός του «ταξίδεψε» στη Θεσσαλονίκη χωρίς τη συγκατάθεσή της με τη δικαιολογία ότι στη θεσσαλική πόλη «αυτές τις μέρες δε λειτουργεί νεκροτομείο».
«Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν», κατήγγειλε χθες στο Τvxs.gr o Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 26χρονου.
«Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατον».
«Εμείς ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει στη Λάρισα ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σορός; Του λέμε ‘εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα’.
Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ‘ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;».
Σχετικά Άρθρα
27/07/2025 - 08:55
27/07/2025 - 08:55
Δείτε επίσης