Με καταγγελίες αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία για παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε ειδικό δικαστήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το κοινοβούλιο με καταγγελίες για πολιτική αθλιότητα εκ μέρους της κυβέρνησης. 

Σε θρίλερ εξελίσσεται εδώ και ώρα η διαδικασία της ψηφοφορίας (είναι σε εξέλιξη) στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο. Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Στη διαδικασία συμμετέχουν μόνον ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, την απόφαση να αποχωρήσει από την Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή Παπαγγελοπουλου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δε θα νομιμοποιήσουμε, δεν θα αποδεχτούμε, να γίνουμε παρακολουθητές της πολιτικής αθλιότητας εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και αμέσως μετά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δε θα συμμετέχει στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή κανένας από την κοινωνία δεν θα πάρει στα σοβαρά τη Βουλή.

Παράλληλα εκτός ψηφοφορίας τέθηκαν τόσο το ΚΚΕ όσο και η Ελληνική Λύση«Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία, για αυτό και δεν θα συμμετέχουμε στην ψηφοφορία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για τα πραγματικά γεγονότα». Αυτό δήλωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατηγορώντας ταυτόχρονα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για «προσπάθεια συγκάλυψης και όχι διερεύνησης και αποκάλυψης του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis».

Οι τόνοι ανέβηκαν από νωρίς και με την ομιλία – παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κυρίως για τα ελληνοτουρκικά.

Ακολούθησε η μακροσκελής ομιλία του πρωταγωνιστή της ημέρας, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση απαλλαγμένοι από κομματικές σκοπιμότητες.

Κορυφαία στιγμή στην συζήτηση ήταν η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος, επιτέθηκε σφοδρά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική το νόμο της ζούγκλας: Να βάλουν φυλακή 2-3 για να κερδίσουν τις εκλογές».

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή