Ζητούν να φύγουν για τη Γερμανία
Περίπου 2.300 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι παραμένουν σε κέντρο υποδοχής στην Ουγγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, απειλούν με εξέγερση, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους να φύγουν για τη Γερμανία.
Ήδη 300 μετανάστες έχουν εξέλθει του κέντρου υποδοχής, κοντά στην πόλη Ρόζκε, με την αστυνομία να έχει καλέσει τις ειδικές δυνάμεις για την διασφάλιση της τάξης στο σημείο.
Οι μετανάστες οι οποίοι εξήλθαν του κέντρου έχουν χωριστεί σε μικρές ομάδες και η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Βικτόρια Τσίζερ – Κόβατς, σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τη σύλληψή τους.
Αργότερα, άλλοι 64 μετανάστες εγκατέλειψαν το κέντρο υποδοχής.
Οι μετανάστες δηλώνουν ότι εάν συνεχιστεί η απαγόρευση της μετακίνησής τους με τρένα προς την Αυστρία και τελικά προς τη Γερμανία, από το Σάββατο θα ξεκινήσουν να ταξιδεύουν προς τα εκεί με τα πόδια.