Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2025

Μαξίμου “αδειάζει” Στουρνάρα για έξοδο στις αγορές: Ακούμε όλες τις συμβουλές

Απάντηση στις φήμες αλλά και στις… συμβουλές του διοικητή της ΤτΕ στα περί αιφνιδιαστικής εξόδου στις αγορές έδωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνοντας,  ότι «η κυβέρνηση ακούει όλες τις απόψεις και “συμβουλές” και έχει σχέδιο και υπομονή.

Με απώτερο στόχο «τη δυνατότητα σταθερής και διατηρήσιμης πρόσβασης των ελληνικών ομολόγων στις αγορές, το καλοκαίρι του 2018».Και το σχόλιό του  κατέληγε στο ότι «αυτός ο στόχος καθορίζει τις επιλογές μας και όχι τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών». Είχε προηγηθεί η εκτίμηση του Γιάννη Στουρνάρα στην WSJ ότι είναι νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές και ότι θα πρέπει να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πιτσιόρλας: Παράξενη η δήλωση Στουρνάρα ότι είναι νωρίς για έξοδο στις αγορές

Μιλώντας στον realfm, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας χαρακτήρισε «παράξενη» τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι νωρίς να βγει η Ελλάδα στις αγορές και πως θα πρέπει να προηγηθούν αποκρατικοποιήσεις, ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, «μου φαίνεται λίγο παράξενη η δήλωση του κ. Στουρνάρα. Η εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι μια εικόνα θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αυτό καταγράφεται διεθνώς. Έχουμε πρόσφατες πράξεις, για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που δημιουργείται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος από επίσημα χείλη να μειώνονται αυτές οι προοπτικές ή να δημιουργείται και η παραμικρή αμφιβολία. Ως προς τούτο, δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση του κ. Στουρνάρα».

«Πράσινο φως» από δανειστές για έξοδο στις αγορές – Αιφνιδιασμό σχεδιάζει η Αθήνα

Θέμα ημερών θα πρέπει να θεωρείται πλέον η πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές αφού οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν είναι αρνητικοί, οι θεσμικοί επενδυτές το περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού και τα επιτόκια είναι σε σωστά επίπεδα. Πολιτικά το θέμα εξετάστηκε στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρέθηκε και ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν θετικοί υπό την προϋπόθεση να υπάρχει κάποιος αιφνιδιασμός σχετικά με την ημέρα εξόδου στις αγορές κάτι που θεωρείται φυσιολογικό για μια επάνοδο στις αγορές μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή