Λιβύη: Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας της Αιγύπτου
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η νέα αιγυπτιακή ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Λιβύη πρέπει να είναι το κύριο φόρουμ που θα αποφασίσει το μέλλον της χώρας.
Χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις που υπέβαλε το Κάιρο περιεκτικές, η Μόσχα είπε πως μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για τις οφειλόμενες επί μακρόν διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αντίπαλες πλευρές στη Λιβύη.
Η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος στηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) στο ανατολικό τμήμα της χώρας, του οποίου ηγείται ο διοικητής, Χαλίφα Χάφταρ και ο οποίος υπέστη μια σειρά μεγάλων ηττών την τελευταία εβδομάδα με αποκορύφωμα αυτή στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι ανακοίνωσε το Σάββατο μια νέα πρωτοβουλία για τη Λιβύη, στο πλαίσιο της οποίας προτείνεται ένα αιρετό συμβούλιο ηγεσίας και κατάπαυση του πυρός από σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
04/08/2026 - 23:40
04/08/2026 - 23:30
04/08/2026 - 23:20
04/08/2026 - 23:10
Δείτε επίσης