Λεβέντης: Στηρίξαμε ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην απλή αναλογική

«Στους 10 μήνες που είμαστε στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων, έχουμε ψηφίσει μόνο την απλή αναλογική μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τίποτε άλλο», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε προς την άποψη για απλή αναλογική, που πάντα υπηρετούσε η Ένωση Κεντρώων και δεν μπορούσαμε να μην ψηφίσουμε αυτό που σαράντα χρόνια εκπροσωπούσαμε, την απλή αναλογική, ως κόμμα. Σε κανένα άλλο νομοσχέδιο πουθενά δε ψηφίσαμε το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Κατά τον Βασίλη Λεβέντη, η Ένωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή για να φέρει νέα ήθη και νέες συμπεριφορές. «Ο σκοπός μας», πρόσθεσε, «δεν είναι να βρίζουμε την κυβέρνηση, ούτε να γκρεμίσουμε. Ο σκοπός μας είναι, αν κάνει κάτι καλό να το εγκρίνουμε και να το ψηφίζουμε, όπου διαφωνούμε να είμαστε σκληροί».
Σχετικά με τον ισχυρισμό του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος ότι «κερασάκι στην τούρτα» για την αποχώρησή του στάθηκε η αρνητική αντίδρασή του σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ότι «ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος, πάντοτε, πριν προβεί στην έκδοση κάποιας κομματικής ανακοίνωσης, για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνούσε μαζί του, αυτή τη φορά δεν το έκανε και εξέδωσε «μια ανακοίνωση πολύ κατακριτική», αλλά «χωρίς να τον ενημερώσει», που δεν ανταποκρινόταν στη θέση της Ένωσης Κεντρώων για το συγκεκριμένο ζήτημα».
«Την είχε έτοιμη γραμμένη την ανακοίνωση κι επειδή ξέρω και του Γιάννη την ικανότητα να γράφει και πώς γράφει, η ανακοίνωση ήταν γραμμένη από αλλού, υποψιάζομαι από κάπου», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, υποθέτοντας ότι δε θα πάει σε μικρό κόμμα και εκτιμώντας ότι πιθανότερο είναι θα πάει στη Νέα Δημοκρατία.
«Όταν φεύγουν από ένα κόμμα, άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει την ιδεολογία και το βαθύτερο στόχο του, το κόμμα αναπνέει και παίρνει πάνω του», συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης