Λευκωσία: Υποψίες ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

Την υποψία της Κύπρου ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες που αφορούν το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος.  

Ο κ. Κούσιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην παρουσία του τουρκικού πλοίου γεωτρύπανου Γιαβούζ στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο έχει αδειοθοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και TOTAL. Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε ξανά την Άγκυρα να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο τρόπος που κινείται η Τουρκία συγκλίνει στην κατεύθυνση ότι υπέκλεψαν μελέτες με στοιχεία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχει υπόνοια ή ανησυχία ότι οι δύο εταιρείες έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους. «Υπάρχουν πληροφορίες ωστόσο που δείχνουν ότι οι Τούρκοι με κάποιον τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες», τόνισε ο κ. Κούσιος. 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή