Λαβωμένη η ΝΔ από τη… συνεπιμέλεια

Της Ελένης Τσερεζόλε

Δεν πέρασε χωρίς απώλειες για την κυβερνητική παράταξη ο νόμος για τη συνεπιμέλεια. Και το πρόβλημα που αναδεικνύεται για τη γαλάζια παράταξη δεν είναι πλέον μόνο αριθμητικό. Γιατί μπορεί να καταψήφισαν οι δύο βουλεύτριες ωστόσο σοβαρές ενστάσεις και κριτική είχαν εκφράσει και τουλάχιστον άλλοι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης. Πλέον είναι σαφές, όσο κι αν το Μαξίμου επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ότι πλέον υπάρχει θέμα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι οι δύο βουλεύτριες της κυβερνητικής παράταξης έχουν ειδικό πολιτικό και κομματικό βάρος. Η μεν κ. Γιαννάκου, είναι βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός Παιδείας ενώ έχει να επιδείξει και σημαντικό έργο ως ευρωβουλευτής. Η δε κ. Κεφαλογιάννη ήλθε πρώτη βουλευτής σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας ενώ συχνά εκφράζει την επικριτική άποψή της, κόντρα στο Μαξίμου σε σειρά θεμάτων. Οι δύο βουλεύτριες αντιμετωπίστηκαν αρνητικά και απαξιωτικά από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, που δεν έκανε δεκτή καμία από τις 10 τροπολογίες τους ενώ απέδωσε τις επικρίσεις τους σε «προσωπικά βιώματα»! Το γάντι σήκωσε η Μ. Γιαννάκου, αναδεικνύοντας τη σεξιστική και απαξιωτική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργού, λέγοντας σε συνέντευξή της: «Δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τον υπουργό και αναρωτιέμαι θα έκανε τις ίδιες παρατηρήσεις για έναν άνδρα;». Ρητορικό το ερώτημα, καθώς  απάντηση είναι γνωστή…

Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι πλέον υπάρχει, για την κυβερνητική παράταξη, ένα «πριν» κι ένα «μετά» το νόμο για τη συνεπιμέλεια που ανέδειξε σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό της πλειοψηφίας. Η οποία ήδη δοκιμάζονταν από τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Ένα θέμα συνοχής, που αν τα συστηματικά ΜΜΕ σέβονταν την αποστολή τους, θα βρισκόταν στην υψηλή θέση που του αρμόζει. Φευ, μόνο τα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρήζουν αναλύσεων και μάλιστα όταν δεν υπάρχουν, εφευρίσκονται κιόλας…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή