Κυριακή, 25 Μαΐου 2025

Κοτζιάς: Οι απόψεις του κ. Γκουτέρες κινούνται σε θετική κατεύθυνση

“Είμαι πάντοτε αισιόδοξος”

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου πριν εισέλθει στο χώρο των εργασιών της Διάσκεψης, δήλωσε ότι, η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα θα συνεχιστεί «μάλλον όλη την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Κοτζιάς έκρινε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις χθεσινές συζητήσεις, επισημαίνοντας ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, διατύπωσε τις απόψεις του πάνω σε κεντρικά ζητήματα. Όπως ανέφερε, οι απόψεις του κ. Γκουτέρες κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος απάντησε: «Είμαι πάντοτε αισιόδοξος. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου, η φιλοσοφία μου».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για τα θέματα Εγγυήσεων και Ασφάλειας ο κ. Γκουέρες είχε απευθύνει έκκληση προς κάθε πλευρά να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Γκουτέρες δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», καλώντας τους συμμετέχοντες «να αδράξουν την ευκαιρία και να φθάσουν σε μία ολοκληρωτική διευθέτηση του Κυπριακού».

Δείτε επίσης