Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2025

Κοτζιάς και Μπουσάτι συμφώνησαν για συνέχιση των συνομιλιών

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας, μετά τις συνομιλίες στην Κρήτη, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν, συμφώνησαν τη συνέχιση των συνομιλιών για την εξεύρεση  βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, «οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον», έγινε ουσιαστική δουλειά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των κ.κ. Κοτζιά και Μπουσάτι.

Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν «για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους».

Η νέα συνάντηση αναμένεται την προσεχή περίοδο στην Αλβανία και θα έχει αντικείμενο την αξιολόγηση της προόδου καθώς και τα επόμενα βήματα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή