Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκαν 43 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει 3562.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Σήμερα ανακοινώνουμε 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.
852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από τα νέα αυτά κρούσματα η συντριπτική πλειοψηφία (συνολικά 36) είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στον Προμαχώνα. Τα 20 κρούσματα προέρχονται από τη Σερβία και τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.
Από τα υπόλοιπα νέα κρούσματα, τα 4 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τα 2 στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και 1 στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.