Καθαρές λύσεις με εκλογές τον Σεπτέμβρη

Καθαρες λυσεις με άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, πρέπει να αποφασίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να σταματήσει η κυβέρνηση να σέρνεται και να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς πολιτικής ομηρίας απ’ τους αποστάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα αμαρτωλά παλιά κόμματα που ευθύνονται για τη σημερινή τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το παράδοξο καθεστώς, με το κυβερνών κόμμα να περιλαμβάνει στους κόλπους του μια αντιπολίτευση από τους… ταλιμπάν της Αριστερής Πλατφόρμας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετη θέση απ’ τη στρατηγική και τις προτεραιότητες που έχει χαράξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πολιτική δύσκολη, την οποία όμως όλοι ευχόμαστε να πετύχει. Και μόνο η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η φράξια του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, αποκαλύπτει την άβυσσο που χωρίζει την κυβέρνηση απ’ την Αριστερή Πλατφόρμα.

Ακόμα και η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης φαντάζει πλέον ως πολυτέλεια, γιατί το μόνο που θα προσφέρει είναι το στήσιμο ενός επικοινωνιακού σόου στην Βουλή απ’ τους επίδοξους αποστάτες, οι οποίοι έχουν έτοιμους και τους συνδυασμούς για να συμμετέχουν στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες, εξασφαλίζει στην παρούσα φάση αυτοδύναμη πλειοψηφία στον Αλέξη Τσίπρα. Απαλλαγμένος απ’ τα βαρίδια των περιθωριακών και έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση της κοινωνίας, ο πρωθυπουργός θα μπορεί να πάρει τολμηρές αποφάσεις και να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, για να μη χαθεί μια ακόμα ευκαιρία.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε συνδυασμό με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και με ταυτόχρονη δραστηριοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας για να ανασάνει ο κόσμος και ν’ αρχίσουν να δουλεύουν εκατοντάδες, χιλιάδες άνεργοι.

Για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με διάρκεια και προοπτική. Γιατί οποιαδήποτε απόπειρα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ή… εθνικής ανάγκης θέτει αυτόματα τον πρωθυπουργό σε κατάσταση ομηρίας, προκαλεί αγκυλώσεις και δυναμώνει αυτόματα το σύστημα της διαπλοκής που καραδοκεί για να πάρει τη ρεβάνς και να συνεχίσει τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος.

Με το σκορποχώρι στον ΣΥΡΙΖΑ και με υπό διάλυση τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα περιθωριακά κόμματα, δεν μπορεί να σωθεί η χώρα. Η αντιμετώπιση της κατάστασης μπορεί να γίνει από έναν ισχυρό πρωθυπουργό, που θα τον σέβονται στην Ευρώπη και θα μπορεί να παίρνει με άνεση τις κρίσιμες αποφάσεις που χρειάζεται η χώρα.

Διάφοροι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται πριν πάει σε εκλογές να φέρει στα θερινά τμήματα της Βουλής προς ψήφιση τους εφαρμοστικούς νόμους που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να προβλέψει τη συνέχεια στην περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρόσχημα τον κανονισμό της Βουλής και με τη βοήθεια των αποστατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα μετατρέψει τη Βουλή σε… επιθεώρηση και αυτό δεν είναι καλό ούτε για τη Δημοκρατία ούτε για την Κυβέρνηση.

Εξ’ άλλου η προσφυγή σε εκλογές έχει αυτό ακριβώς το νόημα: να μπορέσει ο πρωθυπουργός να απαλλαγεί απ’ τα βαρίδια τους αποστάτες της Αριστερής Πλατφόρμας και τους «τρελαμένους» που είχαν βρει καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Βουλή σε θέατρο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο άμεσα πριν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει να έχει επικίνδυνες παρενέργειες. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού εμπιστεύεται απόλυτα τον πρωθυπουργό γιατί τον θεωρεί άφθαρτο και τολμηρό ηγέτη ικανό να βγάλει τη χώρα απ’ την πολυεπίπεδη κρίση. Γι’ αυτό δεν χωράνε συμβιβασμοί, ούτε εκπτώσεις και συναλλαγές με αυτούς που έχουν αποφασίσει να αποστατήσουν και να ρίξουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορεί επίσης ο Αλέξης Τσίπρας να δεχθεί τους εκβιασμούς του παλιού πολιτικού συστήματος και των χρεοκοπημένων νταβατζήδων, οι οποίοι δεν θέλουν με τίποτα εκλογές για να τον υποχρεώσουν να συγκυβερνήσει με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για να τον θέσουν σε κατάσταση ομηρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να μιλήσει στο λαό με η γλώσσα της αληθείας να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να απαιτήσει από το λαό να του δώσει την ψήφο του για μια αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσει απ’ την επόμενη των εκλογών να προχωρήσει το δύσκολο έργο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή