Καρέ – καρέ η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακινητών μεταναστών

Στην Κρήτη…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και διακινητών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, και αποκάλυψε μετανάστες σε σπηλιές στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Πρόκειται συνολικά για 131 άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ανάμεσά τους και 13 διακινητές, ενώ επιβεβαιώνεται η πληροφορία περί εμπλοκής στο κύκλωμα και ενός εν ενεργεία αστυνομικού που υπηρετεί σε Α.Τ. της ενδοχώρας.

Στις φωτογραφίες του ekriti, απεικονίζονται οι κλούβες της αστυνομίας και άλλα αστυνομικά οχήματα που μεταφέρουν τους μετανάστες και τους διακινητές στο κτίριο προκειμένου να γίνουν όλες οι διατυπώσεις.

11111

Μεταξύ των μεταναστών είναι και 20 ανήλικα παιδιά, ηλικίας από λίγων μηνών έως 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) του Λιμενικού συνέλαβαν στο Ηράκλειο, τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, έναν Σύρο 29 ετών, τη σύζυγό του, και άλλους τρεις άνδρες.

Οι τελευταίοι είχαν σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς ο ένας είχε τον ρόλο του υπεύθυνου σίτισης των μεταναστών και οι άλλοι δύο, ρόλο φυλάκων.

Οι άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, που συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση από τα χαράματα, δεν πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας, να ζουν σε σπηλιές, ανάμεσα σε Τσούτσουρα και Μαριδάκι, στη νότια Κρήτη, περίπου 60 ανθρώπους, όλοι μετανάστες.

1

Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους, αντίκριζαν σε μάντρα στο Δεμάτι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, άλλους περίπου 70 ανθρώπους. Όλοι τους κρυμμένοι, εκτελώντας αυστηρές οδηγίες από τους δουλεμπόρους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή