Κ. Αρβανίτης για την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Άλλο ένα ταξίδι αναψυχής – με παράπλευρα οφέλη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης χαρακτήρισε ως «ταξιδάκι αναψυχής με παράπλευρα οφέλη» την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αρβανίτης σχολίασε πως «ο πρωθυπουργός πήγε, είδε (μπασκετάκι) και απήλθε, αφού πρώτα κατάφερε»:

«Να μιλήσει για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα στους δημοσιογράφους, ενώπιον του Αμερικανού προέδρου.
Να αποσπάσει τη σιωπηρή, σχεδόν περιφρονητική διάθεση Τραμπ σε όλα τα εθνικά μας θέματα (όπως λένε και οι Αμερικανοί, ο πρόεδρος Τραμπ «είχε μεγαλύτερα ψάρια για τηγάνισμα» από τα «περιφερειακά» ζητήματα της Ελλάδας με την Τουρκία…).

Να δηλώσει απερίφραστος υποστηρικτής της δολοφονίας Σουλεϊμανί, τη στιγμή που όλοι οι «παίκτες» τηρούν στάση αναμονής (του Ισραήλ συμπεριλαμβανομένου!).

Να φύγει με άδεια χέρια, χωρίς καν μια κοινή δήλωση μετά το πέρας της (ας την πούμε) συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο. Όχι καταδίκης για τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, αλλά ούτε καν αναγνώρισης του Διεθνούς Δικαίου.

Να μην αντιδράσει καν στις δηλώσεις για τη στενή, φιλική σχέση Ερντογάν – Τραμπ. Η αμηχανία δεν είναι αντίδραση (ή τουλάχιστον, όχι η αντίδραση που θα περιμέναμε).

Δεν πειράζει όμως. Παρακολούθησε έναν άλλον αγώνα: WizardsVSCeltics. Ίσως, για να πάρει μαθήματα στρατηγικής. Τα οποία θα αξιοποιήσει την επόμενη φορά.

Ας ελπίσουμε ότι δε θα υπάρξει “επόμενη φορά”».

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή