Ηλιόπουλος: Επικίνδυνη η ΝΔ – Κεντρική η μάχη για το 8ωρο

Ευρεία επίθεση σε όλα τα σημαντικά πολιτικά ζητήματα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική Φωνή» της Ηπείρου, ο κ. Ηλιόπουλος εστίασε στο θέμα της πανδημίας, αλλά και στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση του 8ωρου. 

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση ως «επικίνδυνη» για τη ζωή και το μέλλον των πολιτών, «τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «βουλιάζει μέσα σε μία θεσμική παρακμή», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική οικονομική στήριξη, το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την ανεργία».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση «επενδύει σε μία αυταρχική στρατηγική καταστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων, κάτι που δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια. Στοιχείο ανασφάλειας και χτυπήματος στην ελευθερία του Τύπου είναι η δολοφονία μέρα μεσημέρι μπροστά στο σπίτι του, γνωστού δημοσιογράφου. Επιπλέον με την αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφάλεια, αλλά απειλή». 

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, ενώ «δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας». Υποστήριξε ότι η Ν.Δ. «ποτέ δεν πίστεψε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας είναι 1.680 λιγότεροι σε σχέση με έναν χρόνο πριν… Ακόμα και σήμερα με τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της κατάρρευσης η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές».

Όπως τόνισε, η παραπάνω κριτική «φωτίζει όχι μόνο τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τι μπορεί και πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα. Ακριβώς για αυτό τονίζουμε ότι η τραγωδία που ζούμε φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στις ενέργειες που δρομολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε δύο επίπεδα. Από τη μία στο προγραμματικό, όπως κάναμε με την πρόταση για το “Νέο ΕΣΥ” και την πρότασή μας για διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις. Προτάσεις δηλαδή που απαντάνε στα άμεσα ζητήματα της κοινωνίας».

Υπογράμμισε ότι «κεντρική θα είναι η μάχη ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς και διαλύει κάθε έννοια προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Με το πρόγραμμα και τη δράση μας καθημερινά θα αποδεικνύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και εναλλακτική πρόταση πολιτικής αλλαγής».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή