Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος σε ΔΕΘ – Σύνοδο του Νότου

«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ                                                                         

Σε ρυθμούς καθημερινότητας κινείται το Μέγαρο Μαξίμου και μετά τη θερινή ανάπαυλα προετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να βρίσκονται «επί ποδός».

Ο πρωθυπουργός ξεκινά διεθνείς επαφές (την Πέμπτη αναχωρεί για τη διάσκεψη των ευρωσοσιαλιστών στο Παρίσι) και ταυτόχρονα επενδύει πολλά στην έκβαση της διάσκεψης των χωρών του ευρωπαϊκού  Νότου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου καθώς και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Εξ’ αυτού του λόγου, κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων και πολύωρων συσκέψεων που έγινα στο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα– παρουσία υπουργών και των στενών του συνεργατών- έγινε μια πρώτη χαρτογράφηση «συντονιστικού χαρακτήρα» για τα επόμενα βήματα.  Σήμερα, έπεται και συνέχεια, αφού στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου θα υπάρξει  καταμερισμός έργου και συζήτηση για μια ακόμα σειρά ζητημάτων.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

 Ασφαλείς πληροφορίες διαβεβαιώνουν ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιθυμεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρωτοβουλία της Συνόδου της 9ης Σεπτεμβρίου, με αρθρογραφία και συνεντεύξεις σε εγχώρια και ξένα ΜΜΕ. Βασική στόχευση της Αθήνας είναι να εξασφαλίσει στήριξη ενόψει της έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης και του νέου κρίσιμου γύρου της διαπραγμάτευσης.  Έτσι, η κυβέρνηση «παίζει» το πολιτικό χαρτί της εν λόγω συμμαχίας περιμένοντας ότι οι έξι ηγέτες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρος) θα βάλουν πλάτη στους σχεδιασμούς του ευρωπαϊκού βορρά.Την ίδια ώρα, κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνουν ότι μεγάλο βάρος θα δοθεί και στην εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.  Και μπορεί από το κυβερνητικό επιτελείο να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δούμε παροχές, ωστόσο όπως αναφέρουν θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν θετικό κλίμα ώστε ο κ. Τσίπρας να δώσει το στίγμα  ενός «οραματικού πλαισίου για το μέλλον». Αυτό θα αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην επικείμενη ανάκαμψη.Τέλος, η έγκαιρη ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Αθήνας για την υποδόση των 2,8δις ευρώ (που εκκρεμούν από την πρώτη αξιολόγηση) και το κλείσιμο της  δεύτερης αξιολόγησης με «αγκάθι» τα εργασιακά, εκτιμάται ότι θα προσφέρουν πολύτιμο οξυγόνο στην κυβέρνηση η οποία δημοσίως ξορκίζει τις εκλογές σε όλους τους τόνους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή