Όταν ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν να πάει σχολείο αντίστοιχα, η Πριγκίπισσα Νταιάνα τον έστειλε σε ένα φυσιολογικό σχολείο, ξεφεύγοντας από το βασιλικό πρωτόκολλο που ήθελε τους διαδόχους του θρόνου να δέχονται εκπαίδευση εντός του παλατιού. Η εφημερίδα Newsweek έγραφε το 1985: «Η απόφαση ο William να αναπτύξει τις ικανότητες του στη ζωγραφική ανάμεσα σε κοινούς πολίτες δείχνει την επίδραση της πριγκίπισσας Νταιάνα η οποία έχει δουλέψει σε νηπιαγωγείο».
Η Κέιτ Μιντλετον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ έκαναν την ίδια επιλογή και με τον Τζορτζ οποίος πήγε σε ένα τοπικό νηπιαγωγείο στο Norfolk. Όσον αφορά το Thomas’s Battersea, το σχολείο που πρόκειται να πάει τώρα, είναι ένα εκπαιδευτήριο που εστιάζει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα, πράγμα που αποτέλεσε το βασικό λόγο που η Κέιτ και ο Γούιλιαμ το επέλεξαν.
Μπορεί ο Τζορτζ να είναι ο διάδοχος στον Βρετανικό θρόνο, αλλά όπως πολλά παιδιά της Αγγλίας, θα πάει σε ένα «κανονικό» σχολείο, όπως και οι γονείς του.

Η βασική αξία της Νταιάνα ήταν να είναι πρώτα γονιός και μετά μέλος της βασιλικής οικογένειας. Έτσι, συνήθιζε να εντάσσει τις σχολικές δραστηριότητες των γιών της στο επίσημο πρόγραμμά της. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει, σε συνέντευξη της στη Vogue, η πρώην γραμματέας τύπου της βασίλισσας Ελισάβετ, πολύ συχνά πήγαινε βόλτες με τους γιους της στον πραγματικό κόσμο- στο σινεμά, στα fast food, στα βιβλιοπωλεία, στα καταστήματα. «Τους έβγαζε έξω να δουν τους άστεγους, τους τοξικομανείς, τους περιθωριοποιημένους».
Ίσως το απόλυτα φυσιολογικό να μην είναι επιλογή για τον πρίγκιπα Τζορτζ, αλλά τουλάχιστον οι γονείς του προσπαθούν για να του δώσουν μια όσο το δυνατόν πιο «φυσιολογική» παιδική ηλικία γίνεται.