Για νέες αρπαχτές ετοιμάζεται η αμαρτωλή Siemens!

Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να μας ξεζουμίσει – Ο γερμανικός κολοσσός μαζί με τη HOCHTIEF, τη γαλλική VINCI και τους ντόπιους νταβατζήδες, που δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή από τα πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για το καρτέλ, διεκδικούν και πάλι δημόσια έργα
Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ Siemens επιστρέφει και πάλι στον τόπο του εγκλήματος!
Αφού για δεκαετίες λεηλάτησε το δημόσιο χρήμα, εξασφαλίζοντας το μονοπώλιο στις συμβάσεις για όλες τις μεγάλες δουλειές, τις οποίες υπερτιμολογούσε στο τετραπλάσιο του πραγματικού κόστους, με τη συνεργασία του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που λάδωνε σε μηνιαία βάση και αφού φυγάδευσε τα στελέχη της στο εξωτερικό για να μην λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικεί και πάλι κυρίαρχο ρόλο στις κρατικές προμήθειες!
Ο γερμανικός κολοσσός, που δεν πλήρωσε δεκάρα τσακιστή από το πρόστιμο μαμούθ που έχει επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ που είχε στηθεί από τα γερμανικά και γαλλικά κατασκευαστικά μεγαθήρια, Hochtief, Vinci και τους ντόπιους νταβατζήδες, που εξακολουθούν να ληστεύουν το δημόσιο χρήμα, διεκδικεί μαζί με κοινοπραξία εταιρειών την επέκταση του μετρό της Αθήνας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει την ολική επιστροφή στη χρυσοφόρο αγορά των κρατικών προμηθειών.
Η εταιρεία που λάδωνε κόμματα, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, που είχε καταφέρει να εκμαυλίσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με αποκορύφωμα τη μαύρη περίοδο Σημίτη, ο… στρατηγός του οποίου Θόδωρος Τσουκάτος κουβαλούσε τις μίζες σε μαύρες σακούλες στην Χαριλάου Τρικούπη, διεκδικεί και πάλι προμήθειες στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς να έχει εκπληρώσει καμία από τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κράτος.
Το πρόσωπο – κλειδί, που διακινούσε τις μίζες της Siemens την περίοδο Σημίτη ο εντιμότατος κύριος Χριστοφοράκος, φυγαδεύτηκε στην κυριολεξία από την Ελλάδα για να μην λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.
Ο αρχιερέας της μίζας, κυκλοφορεί ελεύθερος και πάμπλουτος στο Μόναχο, αφού οι Γερμανοί τον επιβράβευσαν για τη ληστεία που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και του εξασφάλισαν ασυλία.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γκαραβέλα και άλλα στελέχη της Siemens Ελλάς, τα οποία ζουν σαν κροίσοι στο εξωτερικό.
Άλλωστε αν είχαν παραπεμφθεί σε δίκη στην Ελλάδα κινδύνευε να βρεθεί στον Κορυδαλλό ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που συνωστίζονταν στα γραφεία του διευθυντών της Siemens για να παραλάβουν τις βαλίτσες με τις μίζες.
Πειθαρχημένοι όπως πάντα οι Γερμανοί, μοίραζαν ακριβοδίκαια το μαύρο χρήμα ανάλογα με τη δύναμη που είχε κάθε κόμμα.
Τη μερίδα του λέοντος έπαιρνε η κυβέρνηση, ακολουθούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά έπαιρναν το ποσοστό τους και τα μικρότερα κόμματα.
Οι μιζαδόροι της Siemens λάδωναν επίσης τους διοικητές ΔΕΚΟ, ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους, στρατηγούς στο ΓΕΣ και βέβαια το πάλαι ποτέ πανίσχυρο εκδοτικό σύστημα.
Η αμαρτωλή αυτή εταιρεία μαζί με τα συνεταιράκια της ντόπιας διαπλοκής επιστρέφει στην Ελλάδα.
Άλλωστε τα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αν κρίνουμε απ΄ αυτό που επιβλήθηκε στον Άκτωρα που είχε οργανώσει το καρτέλ, είναι για γέλια.
38 εκατομμύρια και αυτά σε δόσεις, λες και πρόκειται για αγορά τηλεόρασης από τον Κωτσόβολο, επιβλήθηκε στον αρχιβαρόνο των δημοσίων έργων που μοίραζε για δεκαετίες τις δουλειές και υπερτιμολογούσε στο τετραπλάσιο το κόστος των έργων, Γιώργο Μπόμπολα.
Ο Άκτωρας, που είχε στήσει το μεγάλο κόλπο, εκμεταλλευόμενος τις σχέσεις διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, φαίνεται ότι παραμένει ακόμα στο απυρόβλητο και μαζί με τις υπόλοιπες εταιρείες ελληνικές και ξένες που συμμετείχαν στο καρτέλ ετοιμάζονται για νέες αρπαχτές.
Εκτός βέβαια και αν βρεθεί κανένας τρελός εισαγγελέας και αρχίσει να ερευνά τη μεγάλη λεηλασία που συντελέστηκε από τους ντόπιους μαφιόζους των δημοσίων έργων σε συνεργασία με τα ξένα κατασκευαστικά μεγαθήρια.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης