Γερμανία και Γαλλία μπλοκάρουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη

Γερμανία και Γαλλία δε θέλουν η επόμενη Σύνοδος του ΝΑΤΟ, να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρει ότι κι άλλες χώρες δεν το επιθυμούν, τη στιγμή που την πρόταση είχε κάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η είδηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το θέμα της βάσης του Ιντσιρλίκ.

Με τίτλο «Η Σύνοδος στην ΝΑΤΟ στην Πόλη μπλοκάρεται» η ηλεκτρονική έκδοση της Χουριέτ αναφερόμενη στο αρχικό δημοσίευμα της Die Welt δανείζεται επίσης και το σχόλιο του Spiegel ότι η πρόταση της Γερμανίας για αναβολή της συνόδου αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στην παρούσα κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Με τίτλο «Απόρριψη της πρόσκλησης Ερντογάν από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ» η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού  μεταδίδει επίσης την είδηση ενώ το ίδιο κάνουν και άλλα τουρκικά μέσα. Σε άλλο σχόλιο γενικότερα κατά της Γερμανίας και των πρόσφατων δηλώσεων της Άγκελα Μέρκελ για συσπείρωση της Ευρώπης, ο διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Γενί Σαφάκ, θεωρεί από την πλευρά του ότι οι στρατηγικοί σχηματισμοί άλλαξαν μετά την έλευση Τραμπ και ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί πλέον να εμποδίσει τη μοναξιά της Γερμανίας.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή