Φονικός εγκέλαδος 8,3 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Χιλή (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – Άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, ενώ έχουν καταστραφεί πολλά κτίρια – Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε λίγα λεπτά πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) τη Χιλή. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 71 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της πόλης Ιλαπέλ και σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση είχε μέγεθος 8,3 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς και πολύ ισχυροί καθώς φτάνουν τα 6,2 και τα 6,4 Ρίχτερ, ενώ είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Παράλληλα, η χώρα τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τα παράλια της Χιλής κοντά στην πόλη Ιλλαπέλ.

Ακόμα, άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών, ενώ έχουν καταστραφεί πολλά κτίρια.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

 

 

 

pic1.jpg

Η κυβέρνηση της Χιλής έδωσε εντολή να εκκενωθεί μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της χώρας υπό το φόβο του τσουνάμι.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ τα πρώτα κύματα έφτασαν στις ακτές της Χιλής και το αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 1.jpg2.jpg3.jpg

 

Ειδικότερα, πλημμύρισαν οι δρόμοι στην περιοχή Concon:

H στιγμή του μεγάλου σεισμού

Συγκλονίζει το βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 8,3 Ρίχτερ που έπληξε τα παράλια της Χιλής.

Δείτε το βίντεο:

 Στο έλεος του Εγκέλαδου βρίσκεται η Χιλή που συνεχίζει να χορεύει στο ρυθμό των Ρίχτερ.

Μετά το πρώτο χτύπημα των 8,3 Ρίχτερ, η γη δεν έχει σταματήσει να κινείται με τους μετασεισμούς να φτάνουν τα 6,5 Ρίχτερ.

Δείτε βίντεο:

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή